Sposób przygotowania:
Ciasto 'Bananowe upojenie'
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka. Zmniejszyć obroty i wsypywać powoli obie mąki zmieszane z proszkiem. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180*C przez 15 min (w przypadku jasnych blach dłużej!)
Krem bananowy Banany zblendować. Masło utrzeć na puch, wmiksować żółtka. Dodawać po łyżce bananowy mus. Galaretkę rozpuścić w niecałej szklance wrzącej wody. Wystudzić i chłodną - lekko tężejącą wmiksować do bananowego kremu.
Pianka:Białka ubić na sztywno. Wmiksować cukier. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzątku. Wystudzić i chłodną - lekko tężejącą wmiksować do białek
Wykończenie. Na biszkopt wyłożyć krem bananowy, na zimny krem wyłożyć piankę, ułożyć na niej banany pokrojone w cienkie plasterki. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu i dobrze tężejącą wylać na wierzch. Chłodzić w lodówce kilka godzin.
Krem bananowy Banany zblendować. Masło utrzeć na puch, wmiksować żółtka. Dodawać po łyżce bananowy mus. Galaretkę rozpuścić w niecałej szklance wrzącej wody. Wystudzić i chłodną - lekko tężejącą wmiksować do bananowego kremu.
Pianka:Białka ubić na sztywno. Wmiksować cukier. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzątku. Wystudzić i chłodną - lekko tężejącą wmiksować do białek
Wykończenie. Na biszkopt wyłożyć krem bananowy, na zimny krem wyłożyć piankę, ułożyć na niej banany pokrojone w cienkie plasterki. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu i dobrze tężejącą wylać na wierzch. Chłodzić w lodówce kilka godzin.