Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe bez pieczeniaEtap I
Spód blaszki wykładamy folią spożywczą lub aluminiową. Herbatniki układamy jeden obok drugiego. Każdą galaretkę: pomarańczową oraz agrestową rozpuszczamy w 350 ml wody. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem oraz rozdrobnionymi widelcem bananami. Dzielimy na dwie części i do pierwszej dodajemy pokruszone herbatniki kakaowe. Po wymieszaniu szczelnie wykładamy na warstwę herbatników.
Etap II
Galaretkę zieloną wylewamy powoli na masę bananową i układamy- lekko dociskając ciasteczka z nadzieniem cytrynowym, wstawiamy do lodówki. Na stężałą galaretkę agrestową wylewamy pomarańczową i ponownie wstawiamy do lodówki na ok 25 minut. Na ściętą część galaretkową wykładamy drugą część masy bananowej i posypujemy płatkami czekolady. Chłodzimy całość najlepiej kilka godzin przed podaniem.
Magdalena88
niezły kąsek
misia5