Sposób przygotowania:
Serniczek jak dwa koktajle bez pieczenia
Wykładamy formę folią. Na dnie układamy lekko nasączone biszkopty. Masa bananowa: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance gorącej wody, wkładamy do lodówki aby szybciej stężała. Blendujemy ser z jogurtem, bananem i sokiem z cytryny. Dodajemy resztę składników, tężejącą galaretkę i żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody.
Tężejącą masą zalewamy biszkopty. Wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy drugą warstwę. Masa truskawkowa: Miksujemy kremówkę, dodajemy jogurt. Dorzucamy mus z truskawek i razem blendujemy na gładko. Dodajemy ziarenka wanilii i dosładzamy do smaku.
Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody. Wylewamy masę na pierwszą warstwę ciasta. Możemy wcisnąć owoce gdzieniegdzie w środek masy, ja dałam też na wierzch. Gdy wszystko stężeje zalewamy pozostałą galaretką truskawkową. Wkładamy do lodówki, dobrze schładzamy. Smacznego!
Tężejącą masą zalewamy biszkopty. Wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy drugą warstwę. Masa truskawkowa: Miksujemy kremówkę, dodajemy jogurt. Dorzucamy mus z truskawek i razem blendujemy na gładko. Dodajemy ziarenka wanilii i dosładzamy do smaku.
Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody. Wylewamy masę na pierwszą warstwę ciasta. Możemy wcisnąć owoce gdzieniegdzie w środek masy, ja dałam też na wierzch. Gdy wszystko stężeje zalewamy pozostałą galaretką truskawkową. Wkładamy do lodówki, dobrze schładzamy. Smacznego!
KasiaJulcia
zbysiowa
Sarenka
Zgadzam się - mniam, mniam :P
julcia12437
Ela Dz