polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Ciasto bananowe z mąką razową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto bananowe z mąką razową

Ciasto bananowe z mąką razową

Składniki:

Ciasto bananowe z mąką razową

 

  • 4 banany
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu
  • 2 szklanki mąki razowej
  • 2 łyżeczki sody
  • 80 ml oleju
  • 1/4 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowe z mąką razową
Obrać banany, pokroić na kawałki, dodać miód, zmiksować. Wymieszać dokładnie z resztą składników. Blaszkę wysmarować olejem. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.