Sposób przygotowania:
Aromatyczny chlebek bananowo - kawowy
🔘 Ciasto bananowe: na płaskim szerokim talerzu rozgnieść banany widelcem lub zmiksować, następnie wbić jajka i dobrze razem wymieszać. Do osobnego naczynia wsypać mąkę z płatków owsianych, mielone migdały, posiekane migdały, dodać twaróg, wlać kawę rozpuszczalną (rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody / można też dodać 1 - 2 łyżki mocnej zwykłej kawy), wsypać kakao, cynamon, sól, proszek do pieczenia i delikatnie ale dobrze wymieszać. Następnie połączyć zmiażdżone banany z przygotowaną mieszanką z pozostałych składników i całość dobrze wymieszać.
🔘 Teraz ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, rozprowadzić łyżką i wyrównać powierzchnię. Keksówkę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Po upieczeniu chlebek bananowy wyjąć z keksówki i odstawić do schłodzenia
🔘 Teraz ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, rozprowadzić łyżką i wyrównać powierzchnię. Keksówkę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Po upieczeniu chlebek bananowy wyjąć z keksówki i odstawić do schłodzenia