Sposób przygotowania:
Ciasto Bananowy Song
Żelatynę zalewam 1/3 szklanki zimnej wody, odstawiam do napęcznienia. Podgrzewam i pozostawiam do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem. W misce mieszam jogurt z bitą śmietaną, na koniec wlewam ostudzoną żelatynę i dokładnie mieszam. Banany obieram i kroję wzdłuż na pół. Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Jedną część przekładam do blachy, smaruję dżemem, układam banany, skrapiam sokiem z cytryny aby owoce nie ściemniały. Na banany wykładam 3/4 kremu, wyrównuję łyżką i przykrywam drugim blatem ciasta. Wierzch smaruję 1/4 części kremu, układam pokrojone w plasterki banany i zalewam tężejącą galaretką. Wstawiam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.