Sposób przygotowania:
Ciasto bez pieczenia
Blaszkę wyłożyć folią i ułożyć na dnie herbatniki. Kakao wymieszać z odrobiną wody aby nie było grudek. Mleko wlać do garnka, dodać cukier,cukier waniliowy i margarynę. Podgrzewać aż margaryna i cukier się rozpuszczą.
Całość zagotować i powoli wsypywać kaszę, cały czas mieszając aby nie porobiły się grudki. Do gorącej masy dodać kakao i wymieszać. Z doświadczenia wiem, że mimo mieszania grudki są więc całą masę przeciskam przez sitko.
Gdy masa zgęstnieje, wylać na herbatniki i ładnie wygładzić. Na wierzchu także ułożyć warstwę herbatników i polać polewą.
Całość zagotować i powoli wsypywać kaszę, cały czas mieszając aby nie porobiły się grudki. Do gorącej masy dodać kakao i wymieszać. Z doświadczenia wiem, że mimo mieszania grudki są więc całą masę przeciskam przez sitko.
Gdy masa zgęstnieje, wylać na herbatniki i ładnie wygładzić. Na wierzchu także ułożyć warstwę herbatników i polać polewą.