Sposób przygotowania:
ciasto biszkoptowe
Ubić pianę z białek na sztywno dodając szczyptę soli. Sukcesywnie miksując dodawać cukier. Żółtka zmieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia i octem w oddzielnej miseczce i odczekać aż tak się to spieni i nabierze
puszystości i gęstości (ze 3 minuty). Do białek z cukrem wmiksować te żółtka z miseczki (delikatnie i już niedługo mieszając). Wlać ciasto do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, lubo wyłożone papierem do pieczenia. Gdy robię ciasto z galaretka na wierzchu to wolę wyłożyć papierem bo mi galaretka wtedy na pewno nie wycieknie. To jest przepis na średnią okrągłą foremkę tortową (średnica 25cm).
puszystości i gęstości (ze 3 minuty). Do białek z cukrem wmiksować te żółtka z miseczki (delikatnie i już niedługo mieszając). Wlać ciasto do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, lubo wyłożone papierem do pieczenia. Gdy robię ciasto z galaretka na wierzchu to wolę wyłożyć papierem bo mi galaretka wtedy na pewno nie wycieknie. To jest przepis na średnią okrągłą foremkę tortową (średnica 25cm).