Sposób przygotowania:
Kremówka kokosowa
Ciasto:
Z podanych składników na stolnicy wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką. Kolejno rozwałkować i włożyć do formy (40X24) wyścielonej papierem do pieczenia.
Budynie wymieszać w szklance zimnego mleka. Pozostałą ilość mleka zagotować, dodać ziarenka wanilii i dosłodzić (wg przepisu na opakowaniu). Całość połączyć i zagotować. Ciepły krem budyniowy wylać na ciasto, wyrównać.
Masło roztopić, wystudzić. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie połączyć z żółtkami i kokosem, na końcu wlać masło. Masę kokosową wyłożyć na budyń, wyrównać wierzch. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temp.150°C i piec przez ok. 50 minut.
Z podanych składników na stolnicy wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką. Kolejno rozwałkować i włożyć do formy (40X24) wyścielonej papierem do pieczenia.
Budynie wymieszać w szklance zimnego mleka. Pozostałą ilość mleka zagotować, dodać ziarenka wanilii i dosłodzić (wg przepisu na opakowaniu). Całość połączyć i zagotować. Ciepły krem budyniowy wylać na ciasto, wyrównać.
Masło roztopić, wystudzić. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie połączyć z żółtkami i kokosem, na końcu wlać masło. Masę kokosową wyłożyć na budyń, wyrównać wierzch. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temp.150°C i piec przez ok. 50 minut.