Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z mandarynkami
Przepis na dużą blachę piekarnikową Ciasto robi się dokładnie tak jak biszkopt Oddzielam białka od żółtek. Mąki przesiewam i dodaję proszek do pieczenia Białka ze szczyptą soli ubijam na bardzo sztywno i kolejno dodaję cukier i po jednym żółtku. Teraz delikatnie mieszając już szpatułką dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem i ocet. Pieczemy 12-15 minut w temperaturze 180 st. C Po upieczeniu wyjmujemy ciasto na ściereczkę wysypaną cukrem pudrem lub mąką orzechową, ściągamy papier i rolujemy. Zostawimy zwinięte w ściereczce do wystygnięcia Zimne ciasto odwijamy z ściereczki i nakładamy masę Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia, potem zagotowujemy i również studzimy Gdy galaretka zacznie sie lekko ścinać ubijamy na sztywno śmietanę, delikatnie mieszamy z serkami i pokrojonymi cząstkami mandarynek. Dodajemygalaretkę i żelatynę, mieszamy i nakładamy na ciasto. Roladę ponownie zwijamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż masa sie zetnie. Dekorujemy według uznania.