Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowo truskawkowe
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka i cukier i ponownie ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tarta blachę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Przestudzony biszkopt przekrawamy na dwie części. Krem truskawkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na pierwszej części biszkoptu rozsmarowujemy 2/3 kremu. Przykrywamy drugim biszkoptem, na którym rozsmarowujemy resztę kremu. 2 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody. Truskawki (należy rozmrozić) miksujemy blenderem. Gdy galaretka będzie przestudzona, dodajemy truskawki i dokładnie mieszamy lub możemy zmiksować całość mikserem. Gdy masa galaretkowa zacznie tężeć wylewamy na ciasto.