Sposób przygotowania:
Ciasto Bounty
Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle mieszając. Na samym końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 30 minut w temp. 180*C. Masa: 2,5 szklanki mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy paczkę wiórek kokosowych i gotujemy na małym ogniu 25 minut. Pod koniec gotowania dodajemy masło. Następnie budynie rozpuszczamy w pół szklanki mleka i dodajemy do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Na upieczony i wystudzony biszkopt wykładamy równo przestudzoną masę kokosową. Polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu. Dekorujemy wg gustu.