Sposób przygotowania:
Ciasto bounty
Jajka wbić do miski, dodać cukier, ubić na puszystą masę. Wsypać proszek do pieczenia, sodę, mąkę i kakao, wlać mleko i olej, jeszcze raz wszystko zmiksować. Wylać na prostokątną blaszkę do pieczenia o wymiarach 32x21 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-27 minut. Ostudzić.
Wiórki kokosowe zalać wódką (można pominąć ten krok), wymieszać.
Do garnka wlać mleko, wsypać cukier, zagotować. Powoli wsypywać kaszkę mannę, cały czas przy tym mieszając. Dodać wiórki kokosowe, mieszając gotować do zgęstnienia (ok. 12 minut). Gorącą masę wylać na upieczone ciasto, odstawić do wystudzenia.
Czekoladę połamać na talerzyk, wlać olej, podgrzewać na parze aż czekolada się roztopi, wymieszać do połączenia się składników. Polać na wystudzoną masę z wiórek kokosowych, równomiernie cienko rozsmarować. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Wiórki kokosowe zalać wódką (można pominąć ten krok), wymieszać.
Do garnka wlać mleko, wsypać cukier, zagotować. Powoli wsypywać kaszkę mannę, cały czas przy tym mieszając. Dodać wiórki kokosowe, mieszając gotować do zgęstnienia (ok. 12 minut). Gorącą masę wylać na upieczone ciasto, odstawić do wystudzenia.
Czekoladę połamać na talerzyk, wlać olej, podgrzewać na parze aż czekolada się roztopi, wymieszać do połączenia się składników. Polać na wystudzoną masę z wiórek kokosowych, równomiernie cienko rozsmarować. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
SylaUla