Sposób przygotowania:
Ciasto bounty z likierem
Gotowe ciasto przekładamy do okrągłej formy i nakłuwamy spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 25-30 minut. Studzimy.
Pół szklanki mleka mieszamy z budyniem, pozostałe zagotowujemy z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe, likier oraz rozrobiony budyń. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w małe kostki masło i mieszamy do rozpuszczenia. Krem odstawiamy na chwilę do przestudzenia, po czym wykładamy na spód.
Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Masło rozpuszczamy ze śmietaną i cukrem w rondelku. Dodajemy żelatynę i kakao, całość mieszamy do połączenia składników. Powstałą polewą dekorujemy wierzch ciasta.
Gotowe odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, żeby wszystko stężało.
Pół szklanki mleka mieszamy z budyniem, pozostałe zagotowujemy z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe, likier oraz rozrobiony budyń. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w małe kostki masło i mieszamy do rozpuszczenia. Krem odstawiamy na chwilę do przestudzenia, po czym wykładamy na spód.
Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Masło rozpuszczamy ze śmietaną i cukrem w rondelku. Dodajemy żelatynę i kakao, całość mieszamy do połączenia składników. Powstałą polewą dekorujemy wierzch ciasta.
Gotowe odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, żeby wszystko stężało.
marietta