iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Ciasto brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie ciasto jest jednym z najprostszych jakie można upiec. Dlatego piekę je bardzo często. Moja rodzina je uwielbia.

Ciasto brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe
Składniki zagniatamy na ciasto i wykładamy na średnią prostokątną blachę długość około 20 cm i pieczemy około 39 min. w temperaturze 170 stopni. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy i ucieramy z kostką masła, dodajemy orzechy, masę wykładamy na ciasto, ukladamy brzoskwinie. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody, wylewamy na brzoskwinie, ciasto wstawiamy do lodówki.