zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Ciasto brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne ciasto brzoskwiniowe

Ciasto brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe

 

  • 170g maki pszennej
  • 110g cukru
  • 4 jajka
  • 90ml oleju
  • 15g proszku do pieczenia
  • 0,5l smietany
  • puszka brzoskwin
  • galaretka brzoskwiniowa
  • cukier puder
  • herbatniki

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe
Bialka ubic z cukrem na sztywna piane,ciagle ubijajac dodawac po jednym zoltku.Nastepnie dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia,polaczyc.Wlac ciasto do blachy wylozonej papierem do pieczenia.Piec 30min. w temp 170st. Masa:Polowe brzoskwin i 200ml soku zmiksowac,smietane ubic z cukrem i dodawac do niej stopniowo zmiksowane owoce.Galaretki rozpuscic wedlug przepisu na opkaowaniu i tezejace wlac do masy.Na biszkopt wlac polowe masy,na wystudzonej masie rozlozyc herbatniki,Zalac druga polowa masy.Ponownie schlodzic.

Tagi:

jajko jajka mak