Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ciasto brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto brzoskwiniowe z budyniem

Ciasto brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto brzoskwiniowe

 

  • 1 brzoskwinie w puszce,
  • Biszkopt,
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • 2 galaretki brzoskwiniowe,
  • 2 budynie śmietnkowe,
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Ciasto brzoskwiniowe
pieczemy biszkopt z 4 jaj lub kupujemy gotowy. Brzoskwinie wyjmujemy z soku. W zimnym soku z brzoskwin rozpuszczamy dokladnie budynie. W tym samym czasi rozpuszczamy cytrynowe galaretki w 3 szklankach wody i odrazu stawiamy je na palnik z gazem, jak sie będzie gotowac to wlewamy do tego rozmieszane budynie z sokiem i na wolnym ogniu gotujemy przez 3 minuty ciagle mieszajac. Odstawiamy do wychłodzenia, po czym zimny budyn miksujemy z kostką masła i wykładamy na biszkopt. Na budyniu ukladamy pokrojone w dowolny sposób brzoskwinie i zalewamy tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi rozpuszconymi w 3 szklankach wody. Po 2 godzinach można już kroić

Tagi:

biszkopt