Sposób przygotowania:
Naleśniki kokosowe
Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Dokładnie wszystko mieszamy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy olej i wiórka kokosowe i mieszamy.
Ciasto odstawiamy na 30 minut aby odpoczęło.
Na patelnię (najlepiej naleśnikową) wlewamy odrobinkę oleju. Wlewamy dużą łyżką ciasto, tyle aby zakryło dno patelni. Smażymy chwilkę i przewracamy na drugą stronę, chwilkę smażymy.
Usmażone naleśniki podajemy z ulubionym farszem, dżemem lub czekoladą.
Smacznego
Ciasto odstawiamy na 30 minut aby odpoczęło.
Na patelnię (najlepiej naleśnikową) wlewamy odrobinkę oleju. Wlewamy dużą łyżką ciasto, tyle aby zakryło dno patelni. Smażymy chwilkę i przewracamy na drugą stronę, chwilkę smażymy.
Usmażone naleśniki podajemy z ulubionym farszem, dżemem lub czekoladą.
Smacznego
SylaUla