ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Makaron w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z sosem pieczarkowym to bardzo szybkie, smaczne, sycące danie na obiad, kolację, makaron dajemy jaki lubimy.

Makaron w sosie pieczarkowym

Składniki:

Makaron w sosie pieczarkowym

 

  • olej rzepakowy 8 łyżek,
  • cebula 1 sztuka większa,
  • pieczarki 60 dag,
  • kostka rosołowa 1 sztuka,
  • śmietana 12% 200 gram,
  • woda 4 szklanki,
  • mąka pszenna 3 łyżki,
  • pieprz mielony 3/4 łyżeczki,
  • maggi w płynie - ile potrzeba,
  • natka pietruszki 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Makaron w sosie pieczarkowym
Pieczarki obrać, pokroić, na gorącym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę na złocisto, dodać pokrojone pieczarki i podsmażać z 5 minut mieszając, dodać kostkę rosołową.

Śmietanę wymieszać z wodą, mąką i wlać do pieczarek, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu, dodać pieprz czarny mielony, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę w płynie maggi.

Podać z ulubionym ugotowanym makaronem.