Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretcekrok 1:
Jajka "M", margaryna, cukier dodać do pojemnika i mikserem ubijać do spienienia z 4 minuty na dużych obrotach.
krok 2:
Do masy wsypać budyń, mąkę z proszkiem i połączyć mikserem z 1 minutę na dość gęste ciasta.
krok 3:
3/4 jasnego ciasta wyłożyć do tortownicy 24 cm z papierem do pieczenia, do reszty ciasta dać kakao, jogurt i połączyć składniki.
krok 4:
Ciemne ciasto wyłożyć na jasne, piekarniuk nagrzany na 190 C,grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w tortownicy.
krok 5:
Umyte truskawki położyć na cieście i zalać tężejącą galaretką, schować do lodówki na zastygnięcia galaretki.