ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe, proste, tanie ciasto z dodaniem budyniu. Dodanie kakao jest smacznym uzupełnieniem ciasta i do tego truskawki w galaretce. Idealny dodatek do kawy lub herbaty.

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce

 

  • jajka "M" 6 sztuk,
  • margaryna miękka 15 dag,
  • cukier 3/4 szklanki,
  • budyń waniliowy 1 opakowanie,
  • mąka tortowa 1,5 szklanki,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
  • kakao 2 łyżki,
  • jogurt 2 łyżki,
  • truskawki 50 dag,
  • galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce

krok 1:

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce
Jajka "M", margaryna, cukier dodać do pojemnika i mikserem ubijać do spienienia z 4 minuty na dużych obrotach.

Jajka "M", margaryna, cukier dodać do pojemnika i mikserem ubijać do spienienia z 4 minuty na dużych obrotach.

krok 2:

Do masy wsypać budyń, mąkę z proszkiem i połączyć mikserem z 1 minutę na dość gęste ciasta.

krok 3:

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce
3/4 jasnego ciasta wyłożyć do tortownicy 24 cm z papierem do pieczenia, do reszty ciasta dać kakao, jogurt i połączyć składniki

3/4 jasnego ciasta wyłożyć do tortownicy 24 cm z papierem do pieczenia, do reszty ciasta dać kakao, jogurt i połączyć składniki.

krok 4:

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce
Ciemne ciasto wyłożyć na jasne, piekarniuk nagrzany na 190 C,grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w tortownicy

Ciemne ciasto wyłożyć na jasne, piekarniuk nagrzany na 190 C,grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w tortownicy.

krok 5:

Ciasto budyniowe z kakao i truskawkami w galaretce
Umyte truskawki położyć na cieście i zalać tężejącą galaretką, schować do lodówki na zastygnięcia galaretki

Umyte truskawki położyć na cieście i zalać tężejącą galaretką, schować do lodówki na zastygnięcia galaretki.