motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ciasto budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto przygotowane jest z ciasta kruchego. Na ciasto dajemy ugotowane budynie. Na konie masę przygotowaną z serków.

Ciasto budyniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto budyniowe

Ciasto

  • 2 szkl mąki
  • 1/2 szkl cukru
  • 1/2 paczki margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki śmietany

Masa budyniowa

  • 1 litr mleka
  • 3 budynie czekoladowe

Masa serowa

  • 1/2 margaryny
  • 1/2 szkl cukru
  • 4 serki homo danio
  • 3 jajka
  • budyń śmietankowy

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowe
Ciasto; Mąkę, cukier, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę dajemy do miski i zagniatamy ciasto.

Masa budyniowa; Mleko i budynie gotujemy.

Ciasto wykładamy na blaszkę. Na ciasto dajemy ugotowany gorący budyń. Odstawiamy, aby ostygło. Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy na przemian serki i żółtka. Na koniec dodajemy budyń suchy i ubitą pianę.

Przygotowaną masę wylewamy na zimny budyń. Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny.
Ciasto budyniowe
Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski i wyrabiamy
Ciasto budyniowe
Przygotowane ciasto rozkładamy na wysmarowanej blaszce
Ciasto budyniowe
Na przygotowane ciasto dajemy ugotowany budyń
Ciasto budyniowe
Na zimny budyń wylewamy przygotowaną masę serową

Tagi:

ciasto