Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe
Ciasto; Mąkę, cukier, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę dajemy do miski i zagniatamy ciasto.
Masa budyniowa; Mleko i budynie gotujemy.
Ciasto wykładamy na blaszkę. Na ciasto dajemy ugotowany gorący budyń. Odstawiamy, aby ostygło. Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy na przemian serki i żółtka. Na koniec dodajemy budyń suchy i ubitą pianę.
Przygotowaną masę wylewamy na zimny budyń. Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny.
Masa budyniowa; Mleko i budynie gotujemy.
Ciasto wykładamy na blaszkę. Na ciasto dajemy ugotowany gorący budyń. Odstawiamy, aby ostygło. Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy na przemian serki i żółtka. Na koniec dodajemy budyń suchy i ubitą pianę.
Przygotowaną masę wylewamy na zimny budyń. Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny.