Sposób przygotowania:
Ciasto z masą brzoskwiniową
Biszkopt orzechowy: Orzechy zmielić. Białka ubić z cukrem dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy. Masę podzielić na 2 części rozlać do dwóch wyłożonych papierem do pieczenia blach i upiec dwa biszkopty. Biszkopt kokosowy: Białka ubić nadal ubijając dodać cukier, mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych białek . Pod koniec dodać kokos. Masę przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec.Masa: Odlać sok z brzoskwiń jeśli nie będzie całej szklanki dolać trochę wody w połowie rozmieszać żółtka , budyń i mąkę wlać do gotującej się drugiej połowy i ugotować budyń . Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć dodać zimny budyń i utrzeć. Brzoskwinie pokroić w kostkę , dodać do masy i wymieszać. Przełożenie: biszkopt orzechowy - 1/2 masy - biszkopt kokosowy - 1/2 masy - biszkopt orzechowy - polewa
marietta