Sposób przygotowania:
Tort z mrożonych jagódbiszkopt
Trzy całe jajka mieszamy z cukrem kryształem i ubijamy do białości. Potem delikatnie w dwóch , trzech porcjach dodajemy przesianą mąkę. Możemy odłożyć kilka łyżek ciasta i połączyć z karobem, lub całość przełożyć do wysmarowanej tortownicy 15 -16 cm. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut.
masa
Z cukru i soku cytrynowego robimy lukier. Potem po łyżce mieszamy go z serkiem mascarpone.
Śmietanę ubijamy na sztywno i po łyżce dodajemy do serka.
składanie tortu
Upieczony biszkopt kroimy na trzy części. Pierwszy krążek nasączamy ponczem, nakładamy warstwę masy i rozkładamy ok. 1/3 częściowo rozmrożonych jagód. Potem nakładamy jeszcze dwa nasączone krążki ciasta przełożone masą.
Wierzch i boki pokrywamy resztą masy. Na górę wykładamy pozostałe jagody i natychmiast wstawiamy do lodówki. Po ok. 2 godzinach ciasto jest gotowe.