Sposób przygotowania:
Biszkoptowy tort z masą budyniowo-brzoskwiniową
1. Biszkopt makowy: białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli, następnie wsypujemy cukier i ubijamy do rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek i mak, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt studzimy.
2. Biszkopt kokosowy: białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli, następnie wsypujemy cukier i ubijamy do rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt studzimy.
3. Biszkopt czekoladowy: białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli, następnie wsypujemy cukier i ubijamy do rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt studzimy.
4. W połowie mleka rozpuszczamy budynie, drugą połowę zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do miękkości. Budyń studzimy. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy przestudzony budyń i ucieramy. Około 3-4 łyżki masy odkładamy. Brzoskwinie dokładnie osączamy z zalewy, następnie kroimy w kostkę i mieszamy delikatnie z masą.
5. Przestudzone krążki biszkoptowe przekładamy masą. Następnie boki i wierzch tortu smarujemy odłożoną masą.
6. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nią wierzch tortu. Wiórkami kokosowymi obtaczamy boki tortu. Tort wstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
2. Biszkopt kokosowy: białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli, następnie wsypujemy cukier i ubijamy do rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt studzimy.
3. Biszkopt czekoladowy: białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli, następnie wsypujemy cukier i ubijamy do rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt studzimy.
4. W połowie mleka rozpuszczamy budynie, drugą połowę zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do miękkości. Budyń studzimy. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy przestudzony budyń i ucieramy. Około 3-4 łyżki masy odkładamy. Brzoskwinie dokładnie osączamy z zalewy, następnie kroimy w kostkę i mieszamy delikatnie z masą.
5. Przestudzone krążki biszkoptowe przekładamy masą. Następnie boki i wierzch tortu smarujemy odłożoną masą.
6. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nią wierzch tortu. Wiórkami kokosowymi obtaczamy boki tortu. Tort wstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam upiec :)