Sposób przygotowania:
Kajmakowy miodownikETAP 1
CIASTO:Składniki ciasta wykładamy na stolnicę. Następnie zagniatamy je do uzyskania jednolitego ciasta
ETAP 2
Gotowe ciasto dzielimy na trzy równe części.
ETAP 3
Kolejno każdą część wałkujemy i wykładamy nią przygotowane blaszki. Wyłożone na blaszkę ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Osobno pieczemy każde ciasto około 15- 20 minut w 180°C do zrumienienia.
ETAP 4
MASA: Orzechy drobno siekamy. Kawę zaparzamy w niewielkiej ilości wody i studzimy.
ETAP 5
Masło ucieramy. Do utartego dodajemy stopniowo kajmak. Na koniec do kajmakowej masy dodajemy orzechy i kawę. Całość ponownie miksujemy.
Poszczególne placki miodowe delikatnie nasączamy rumem. Ja wykonuje to za pomocą pędzelka. Tak przygotowane blaty przekładamy przygotowaną masą.
Wierzch placka dekorujemy masą kajmakową. Ciasto schładzamy.
slodkokwasnakuchnia1