alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto budyniowo-jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto budyniowo-jogurtowe

Ciasto budyniowo-jogurtowe

Składniki:

Ciasto budyniowo-jogurtowe

 

  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 2 opakowania herbatników
  • 200 ml oleju
  • 8 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 litr greckiego jogurtu naturalnego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowo-jogurtowe
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę. Nie przerywając ubijania wsypywać cukier. Osobno utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać dwie masy. Osobno zmiksować jogurt. Dodać. Stale mieszając wlewać olej. Wymieszać z proszkiem budyniowym. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć herbatnikami. Wlać masę. Piec w temp. 180 st. C przez 90 minut.

Tagi:

jajko jajka