Sposób przygotowania:
Sernik "zero waste" z rodzynkami
Składniki temperatura pokojowa
Do miski wbić jajka, dodać cukier i mikserem utrzeć do spienienia (z 2 minuty) na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać jogurty, serki homogenizowane, twaróg śmietankowy, wsypać budyń, kaszę manną i mikserem krótko do połączenia składników zmiksować.
Wsypać sparzone rodzynki posypane mąką ziemniaczaną (sparzone rodzynki obsypane mąką ziemniaczaną nie opadną w serniku) i mikserem wmieszać w masę serową.
Forma silikonowa 22 cm, do formy pokruszyć herbatniki, trochę zostawić do pokruszenia na kruszonkę, wylać sernik do formy i posypać resztą pokruszonych herbatników.
Włożyć do kosza airfryer, ustawić temperaturę 175 C i 45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy jest sernik upieczony. Po upieczeniu sernik dobrze wystudzić w foremce (na zdjęciu jest pokazane jak spód sernika ładnie się upiekł w airfryer). Przed podaniem posypać można pudrem cukrem.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i mikserem utrzeć do spienienia (z 2 minuty) na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać jogurty, serki homogenizowane, twaróg śmietankowy, wsypać budyń, kaszę manną i mikserem krótko do połączenia składników zmiksować.
Wsypać sparzone rodzynki posypane mąką ziemniaczaną (sparzone rodzynki obsypane mąką ziemniaczaną nie opadną w serniku) i mikserem wmieszać w masę serową.
Forma silikonowa 22 cm, do formy pokruszyć herbatniki, trochę zostawić do pokruszenia na kruszonkę, wylać sernik do formy i posypać resztą pokruszonych herbatników.
Włożyć do kosza airfryer, ustawić temperaturę 175 C i 45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy jest sernik upieczony. Po upieczeniu sernik dobrze wystudzić w foremce (na zdjęciu jest pokazane jak spód sernika ładnie się upiekł w airfryer). Przed podaniem posypać można pudrem cukrem.