margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Ciasto całoroczne z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jak nazwa sama wskazuje to ciasto można piec przez cały rok,w sezonie ze świeżych owoców a zimą z mrożonych czy też ze słoika.

Ciasto całoroczne z owocami

Składniki:

Ciasto całoroczne z owocami

 

  • Ciasto:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 2 szklanka mąki pszennej
  • 1kostka masła lub margaryny(roztopić)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Owoce

 

Sposób przygotowania:

Ciasto całoroczne z owocami
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,następnie dodać przestudzone masło wymieszać.Ciasto powinno być dość gęste aby owoce mocno nie wpadły do środka podczas pieczenia Blaszkę 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto i nałożyć owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 stopni i piec 30 minut na złocisty kolor. Po wystudzeniu można obficie posypać cukrem pudrem *najlepiej duże(rozmiar L) **cukier kryształ zastąpiłam domowej roboty cukrem różanym więc jest bardziej aromatyczne *** świeże,ze słoika lub mrożone(mrożone wcześniej rozmrozić a te ze słoika odcedzić)