Sposób przygotowania:
Ciasto Cappuccino
1 warstwę ciasta: Przygotowujemy biszkopt, ubijamy białka tak aby były sztywne i dodajemy cukier i żółtka. Kolejno dodajemy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy wszystko. Całość wlewamy do formy do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni C. przez ok 40 min. 1 warstwę ciasta po upieczeniu kroimy na 2 części i odkładamy.
2 warstwa ciasta: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy proszek do pieczenia oraz kokos i mieszamy. Pieczemy w temp 180 stopni C. przez ok 30 min. aż ciasto nabierze złotego koloru.
Masa:1. Gotujemy budyń, czyli dodajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, mąkę, żółtka i mieszamy i gotujmey chwilkę. Budyń odstawiamy i przygotowujemy w nowym naczyniu masło, które ucieramy na puch i do dajemy nasz wystudzony budyń oraz kawę cappuccino.
Warstwy placka:
1. połowa 1 warstwy ciasta
2. połowa masy
3. cała 2 warstwa ciasta
4. połowa masy
5. połowa 1 warstwy ciasta
6. polewa.
2 warstwa ciasta: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy proszek do pieczenia oraz kokos i mieszamy. Pieczemy w temp 180 stopni C. przez ok 30 min. aż ciasto nabierze złotego koloru.
Masa:1. Gotujemy budyń, czyli dodajemy mleko, cukier, cukier waniliowy, mąkę, żółtka i mieszamy i gotujmey chwilkę. Budyń odstawiamy i przygotowujemy w nowym naczyniu masło, które ucieramy na puch i do dajemy nasz wystudzony budyń oraz kawę cappuccino.
Warstwy placka:
1. połowa 1 warstwy ciasta
2. połowa masy
3. cała 2 warstwa ciasta
4. połowa masy
5. połowa 1 warstwy ciasta
6. polewa.
Mateuszzzz