Sposób przygotowania:
Ciasto cappuccino wg Niunia1
Biszkopt:
Jaja ubić z cukrem do białości, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajowo-cukrowej i delikatnie wymieszać. Przelać do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec 20-30 min, na złoty kolor.
Przygotowanie masy:
Kawę zaparzyć w 1,5 szkl. wody-wystudzić. Jaja ubić z cukrem do białości, margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać porcjami ubite jaja. Następnie dodać serki, mleko w proszku(stale ucierając). Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w połowie szklanki wody(nie gorącą! bo masa się zważy).
Koniec:
Biszkopt lekko nasączamy kawą, smarujemy połową porcji masy, wykładamy nasączone biszkopty, następnie masę i kolejna porcją nasączonych biszkoptów. Dekorujemy polewą. Ciasto najlepiej, aby postało przez noc, ponieważ masa musi się dobrze związać.
Jaja ubić z cukrem do białości, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajowo-cukrowej i delikatnie wymieszać. Przelać do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec 20-30 min, na złoty kolor.
Przygotowanie masy:
Kawę zaparzyć w 1,5 szkl. wody-wystudzić. Jaja ubić z cukrem do białości, margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać porcjami ubite jaja. Następnie dodać serki, mleko w proszku(stale ucierając). Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w połowie szklanki wody(nie gorącą! bo masa się zważy).
Koniec:
Biszkopt lekko nasączamy kawą, smarujemy połową porcji masy, wykładamy nasączone biszkopty, następnie masę i kolejna porcją nasączonych biszkoptów. Dekorujemy polewą. Ciasto najlepiej, aby postało przez noc, ponieważ masa musi się dobrze związać.
anemon
edytaha
Ja również od wieków nie dodawałam surowych jajek. A ciasto rzeczywiście wygląda zachęcająco...