kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Ciasto cappucino

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciasto cappuccino dla tych co lubia slodkosci z kawusią !

Ciasto cappucino

Składniki:

Ciasto cappucino

 

  • I ciasto:
  • 8 jaj
  • 28 dag cukru
  • 16 dag mąki pszennej
  • 4 dag kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • II ciasto:
  • 20 dag kokosu
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Masa:
  • 5 żółtek
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki zwykłej
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
  • 2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 3 dag kawy cappuccino o smaku waniliowym w proszku

Sposób przygotowania:

Ciasto cappucino
I ciasto: Z podanych skladnikow upiec biszkopt, po upieczeniu przekroić na 2 części.II ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać kokos z proszkiem do pieczenia,  wymieszać, upiec 30 min na złoty kolor w temp. 160-180 st C Masa: Z mleka, cukru, budyniu, mąki, cukru waniliowego i żółtek ugotować budyń, masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń i kawę, ucierając.Ciasto ulozyc w kolejnosci:  I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto -polewa.