Sposób przygotowania:
Ciasto cappucino
Ciasto;Oddzielamy żółtka od białek,białka ubijamy na sztywną pianę,powoli wsypujemy cukier.Nadal ubijając dodajemy po jednym żółtku,a na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyń,delikatnie mieszamy łyżką,Ciasto wylewamy na dużą formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok.30min.w 180"CPo lekkim ostudzeniu wykładamy z formy i ściągamy papier. Blat kokosowy;Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier,następnie dodajemy po trochę kokosu i delikatnie mieszamy łyżką,wylewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy ok.20min.w 180"C.Po ostudzenij wykładamy i zdejmujemy papier. Krem;obie mąki rozprowadzamy w 1szkl.mleka,dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.Resztę mleka zagotowujemy,wlewamy mleko z żółtkami i gotujemy ok.5min.na małym ofniu cały czas mieszając,zdejmujemy z ognia powoli wsypujemy kawę cappucino i mieszamy,aż kawa całowicie się rozpuści.,studzimy.Masło ucieramy mikserem do białości,nie przerywając ucierania dodajemy po trochę zimnego budyniu i ucieramy ma gładki kem. ciasto przekrawamy na pół.Spód ciasta smarujemy1/2 kremu,nato dajemy blat kokosowy,smarujemy resztą kremu(trochę zostawiamy do posmarowania wierzchu) przykrywamy drugą częścią ciasta,smarujemy ją pozostawionym kremem i robimy esy-floresy z polewy czekoladowej.
yola