Sposób przygotowania:
Ciasto chatka
Najpierw przygotowujemy masę.
Masło ucieramy i dodajemy cukier. Ponownie ucieramy i stopniowo dodajemy serki homogenizowane. Ucieramy.
Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.
Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy do zastygnięcia.
Z herbatników układamy kostkę na folii spożywczej. Na kostce rozsmarowujemy ciemną masę, na to jasną masę.
Galaretkę kroimy w grube pasy i układamy po środku zatapiając w obie masy.
Posługując się folią, herbatniki z masą składamy w trójkąt. Następnie wkładamy w dopasowaną formę, aby herbatniki nie rozsunęły się. Pozostawić w lodówce na kilka godzin.
Po tym czasie przygotować polewę czekoladową według instrukcji i polać nią chatkę.
Masło ucieramy i dodajemy cukier. Ponownie ucieramy i stopniowo dodajemy serki homogenizowane. Ucieramy.
Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.
Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy do zastygnięcia.
Z herbatników układamy kostkę na folii spożywczej. Na kostce rozsmarowujemy ciemną masę, na to jasną masę.
Galaretkę kroimy w grube pasy i układamy po środku zatapiając w obie masy.
Posługując się folią, herbatniki z masą składamy w trójkąt. Następnie wkładamy w dopasowaną formę, aby herbatniki nie rozsunęły się. Pozostawić w lodówce na kilka godzin.
Po tym czasie przygotować polewę czekoladową według instrukcji i polać nią chatkę.