Ciasto ciemne z kefirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę, kakao i sodę oczyszczoną. Na koniec wlać kefir. Razem wszystko dokładnie ub

Ciasto ciemne z kefirem

Składniki:

Ciasto ciemne z kefirem

 

  • 1 jajko,
  • 2 szklanki cukru,
  • ½ szklanki oleju,
  • 2-3 szklanki mąki,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 szklanki kefiru,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej.

Sposób przygotowania:

Ciasto ciemne z kefirem
Jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę, kakao i sodę oczyszczoną. Na koniec wlać kefir. Razem wszystko dokładnie ubić.

Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem keksówki.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C

Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać dowolną polewą lub lukrem.

Tagi:

jajko jajka