Sposób przygotowania:
Ciasto cukiniowo-kakaowe z malinami
Cukinię starłam na dużych oczkach, lekko odcisnęłam z nadmiaru soku.
Jaja z cukrem zmiksowałam na jasną puszystą masę, ciągle miksując wlałam olej, następnie dodałam śmietanę i esencję migdałową.
Mąkę, sodę, proszek i kakao przesiałam, wsypać do mokrych składników, krótko zmiksowałam. Dodałam cukinię, wymieszałam. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Keksówkę (30x9cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Do formy wlałam połowę ciasta, wyłożyłam połowę malin, wlałam pozostałe ciasto i wyłożyłam resztę malin. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika, piekłam ok. 40 minut w temp. 170st.C do suchego patyczka.
Upieczone ciasto ostudziłam na kratce.
Smacznego!
Jaja z cukrem zmiksowałam na jasną puszystą masę, ciągle miksując wlałam olej, następnie dodałam śmietanę i esencję migdałową.
Mąkę, sodę, proszek i kakao przesiałam, wsypać do mokrych składników, krótko zmiksowałam. Dodałam cukinię, wymieszałam. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Keksówkę (30x9cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Do formy wlałam połowę ciasta, wyłożyłam połowę malin, wlałam pozostałe ciasto i wyłożyłam resztę malin. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika, piekłam ok. 40 minut w temp. 170st.C do suchego patyczka.
Upieczone ciasto ostudziłam na kratce.
Smacznego!