Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Ciasto cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Lubię ciasta z dodatkiem warzyw. Robiłam marchewkowe, buraczkowe, szpinakowe, teraz przyszedł czas na ciasto cukiniowe.

Ciasto cukiniowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto cukiniowe

 

  • 3 szklanki startej cukinii
  • 5-6 jajek
  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Ciasto cukiniowe
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Całe jajka utrzeć z cukrem z dodatkiem cukru waniliowego. . Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, nastepnie olej, kakao, cynamon i na koniec starta cukinię. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ciasto cukiniowe
Cukinia obrana i starta na tarce jarzynowej