slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Brownie cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zapraszam na zdrowszą odmianę popularnego ciasta brownie. Dodając cukinię do ciasta przemyciłam trochę zdrowych warzyw do deseru.

Brownie cukiniowe

Składniki:

Brownie cukiniowe

 

Sposób przygotowania:

Brownie cukiniowe
Masło roztapiamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia. Rozgrzewamy piekarnik.

W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche: kakao, mąkę i proszek do pieczenia.

W drugiej misce mieszamy składniki mokre: cukinię, roztopione masło, jajko i mleko słodzone.

Przesypujemy składniki suche do mokrych i razem dokładnie mieszamy.

Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni.