Sposób przygotowania:
Ciasto cukiniowe z jabłkamiETAP 1:
Jajka utrzyj z cukrem na puch. Do cukrowo jajecznej masy dodaj: olej, kakao, sól, cynamon. Wszystko razem wymieszaj.
Dodaj mąkę gryczaną i sodę lub proszek do pieczenia.
Obierz jabłka. Następnie pokrój je kostkę. Wraz z rodzynkami wrzuć do ciasta. Wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Do blachy Wlej ciasto. Piecz w temperaturze 170 ºC przez 40 minut.
Polewa
Łyżkę masła rozpuść w garnku. Czekoladę połam w kostki. Dodaj do masła. Mieszaj aż do rozpuszczenia. Dodaj 2 łyżki miodu. Wymieszaj.
Polewę wylej ciasto. Posyp siemieniem. Ciasto cukiniowe gotowe. Jedz i smakuj.