Sposób przygotowania:
Ciasto cynamonowe
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać po jednym jajku, utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem, wsypać do ciasta, wymieszać.
Rodzynki sparzyć, osuszyć, obtoczyć w mące. Migdały posiekać. Bakalie dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Wąską formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto. Upiec w piekarniku rozgrzanym do 160-180°C
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu można polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.
Rodzynki sparzyć, osuszyć, obtoczyć w mące. Migdały posiekać. Bakalie dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Wąską formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto. Upiec w piekarniku rozgrzanym do 160-180°C
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu można polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.