lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ciasto cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ciasto cytrynowe z polewą

Ciasto cytrynowe

Składniki:

Ciasto cytrynowe

 

 

  • POLEWA:
  • sok z 2 cytryn i 2 pomarańczy
  • 150 dag cukru pudru

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe
Masło ukręcić na masę dodawać stopniowo cukier,jajka,skórkę cytrynową i sok cytrynowy.Wymieszać mąke, mąke ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiac to przez sito i dodac mleko. zagnieść gładkie ciasto, włóż na balachę wysmarowaną tłuszczem i piec około 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Ciasto wyjmij gotowe i ostudź. Wymieszaj sok cytrynowy, sok pomarańczowy i przesiany cukier. Ciasto posmaruj polewą. Możesz także udekorować kolorową posypką.

Tagi:

jajko jajka