Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy do powstania jasnej masy.
Następnie powoli wlewamy olej i miksujemy na małych obrotach.
Dodajemy również sok z cytryny i jogurt naturalny. Miksujemy do połączenia się składników.
Do miski wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy.
Mieszankę dodajemy do mokrych składników i łyżką mieszamy aż składniki się połączą.
Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego :)
Następnie powoli wlewamy olej i miksujemy na małych obrotach.
Dodajemy również sok z cytryny i jogurt naturalny. Miksujemy do połączenia się składników.
Do miski wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy.
Mieszankę dodajemy do mokrych składników i łyżką mieszamy aż składniki się połączą.
Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego :)
skuter5