Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe 6
Pieczemy wcześniej biszkopt z podanych składników. Piec około 25-30 min, w temp. 180 stopni. Ze składników do budyniu zagotować wodę+ sok z 3 cytryn lub 0,5 łyżeczki kawsku cytrynowego. Z tego trochę odlać na rozmieszanie 3 budyniów(waniliowe bądź śmietankowe) i dodać 3 żółtka.Roztrzepać wlać do budyniu, gotujemy jak normalny budyń. Po ugotowaniu budyniu do gorącego dodać 1 kostkę margaryny i zrobić jednolitą masę. Wlać na biszkopt. Poczekać aż budyń ostygnie, ubić śmietanę, dodać żelatynę, jak się zetnie, wlać na ostudzony budyń. Poczekać, aż śmietana w miarę zastygnie, wyłożyć wierzch herbatnikami. Herbatniki polać na koniec przygotowanym lukrem. Schłodzić, gotowe!