Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Ciasto cytrynowe Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto choć nie wygląda ale jest naprawde dobre !

Ciasto cytrynowe Eweliny

Składniki:

Ciasto cytrynowe Eweliny

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe Eweliny
Lekko roztopioną margarynę ucieramy dodając cukier, następnie stopniowo dodając po jednym żółtku. Następnię dodajemy skórkę startą z cytryny na tarce o małych oczkach, sok z cytryny, mąkę , proszek do pieczenia, olej i sól. Delikatnie wszystko wymieszać Dodać pianę z białek i ponownie wymieszać łyżką biorąc od spodu. Gotową masę przełożyć do keksówki i pieczemy. Do kawki super . Smacznego !

Tagi:

jajko jajka