Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ciasto cytrynowe Magdy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Ciasto cytrynowe Magdy

Składniki:

Ciasto cytrynowe Magdy

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe Magdy
Z mąki i reszty składników na ciasto szybko zagnieść kruche ciasto, uformowac kulę
i zawinąć w folię spożywczą, a następnie
włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Schłodzonym ciastem wyłożyć natłuszczoną formą formując miseczkę. Lekko
nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego gorącego piekamika na 10-15 minut. Ciasto powinno nabrać słomkowego koloru.ostudzić. Przygotować masę cytrynową:
tluszcz stopić i ostudzić do temperatury pokojowej. Jajka utrze na krem z cukrem i cukręm waniliowym, doda stopiony tłuszcz oraz sok i skórkę otartą z cytryny Wyrobić na jednolitą masę. Masę cytrynową wyłozy na ciasto i wstawić do letniego
piekarnika na 30-45 minut, aby krem się
ściął.