Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe Magdy
Z mąki i reszty składników na ciasto szybko zagnieść kruche ciasto, uformowac kulę
i zawinąć w folię spożywczą, a następnie
włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Schłodzonym ciastem wyłożyć natłuszczoną formą formując miseczkę. Lekko
nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego gorącego piekamika na 10-15 minut. Ciasto powinno nabrać słomkowego koloru.ostudzić. Przygotować masę cytrynową:
tluszcz stopić i ostudzić do temperatury pokojowej. Jajka utrze na krem z cukrem i cukręm waniliowym, doda stopiony tłuszcz oraz sok i skórkę otartą z cytryny Wyrobić na jednolitą masę. Masę cytrynową wyłozy na ciasto i wstawić do letniego
piekarnika na 30-45 minut, aby krem się
ściął.
i zawinąć w folię spożywczą, a następnie
włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Schłodzonym ciastem wyłożyć natłuszczoną formą formując miseczkę. Lekko
nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego gorącego piekamika na 10-15 minut. Ciasto powinno nabrać słomkowego koloru.ostudzić. Przygotować masę cytrynową:
tluszcz stopić i ostudzić do temperatury pokojowej. Jajka utrze na krem z cukrem i cukręm waniliowym, doda stopiony tłuszcz oraz sok i skórkę otartą z cytryny Wyrobić na jednolitą masę. Masę cytrynową wyłozy na ciasto i wstawić do letniego
piekarnika na 30-45 minut, aby krem się
ściął.