Sposób przygotowania:
Ciasto "cytrynowe serce"ETAP 1:
![Ciasto "Cytrynowe serce" Ciasto "Cytrynowe serce"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-cytrynowe-serce-532596.jpg)
Masło roztapiamy w garnuszku. Studzimy.
Pozostałe składniki wystawiamy z lodówki, aby miały temperaturę pokojową.
ETAP 2:
![Ciasto "Cytrynowe serce" Ciasto "Cytrynowe serce"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-cytrynowe-serce-532597.jpg)
Jajka opłukujemy, wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Miksując, dodajemy porcjami jogurt i, cienkim strumieniem, roztopione masło.
ETAP 3:
![Ciasto "Cytrynowe serce" Ciasto "Cytrynowe serce"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-cytrynowe-serce-532598.jpg)
Do ciasta dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
ETAP 4:
![Ciasto "Cytrynowe serce" Ciasto "Cytrynowe serce"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-cytrynowe-serce-532599.jpg)
Cytryny parzymy i oczyszczamy. Ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok - sok z 1 cytryny przeznaczymy do ciasta, trochę soku z cytryn
przyda się na lukier.
Do ciasta dodajemy sok z 1 cytryny i skórkę z 3 cytryn. Miksujemy.
ETAP 5:
![Ciasto "Cytrynowe serce" Ciasto "Cytrynowe serce"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-cytrynowe-serce-532600.jpg)
Ciasto przelewamy do formy w kształcie serca i pieczemy w 180 st. C do suchego patyczka, ok. 40 minut. Studzimy.
ETAP 6:
![Ciasto "Cytrynowe serce" Ciasto "Cytrynowe serce"](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-cytrynowe-serce-532601.jpg)
Z cukru pudru i soku z cytryny przygotowujemy lukier. Ja zabarwiłam lukier na czerwono, wlewając do niego syrop malinowy, można też wykorzystać czerwony barwnik spożywczy.
Ostudzone ciasto smarujemy lukrem.