kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1071]

Sernik dyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny sernik. Przygotowany na spodzie z herbatników pełnoziarnistych z dodatkiem puree dyniowego i pasty waniliowej. Polecam.

Sernik dyniowy

Składniki:

Sernik dyniowy

 

  • 80 g herbatników pełnoziarnistych
  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
  • 1/2 szkl puree z dyni
  • 1 łyżka pasty waniliowej
  • 1 szkl cukru pudru
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • blaszka 20 x 20
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik dyniowy
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie herbatniki. Do miski przekładamy z wiaderka twaróg sernikowy, puree z dyni, pastę waniliową, cukier puder, mąkę kukurydzianą i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Rozgrzewamy piekarnik.

Masę serową przekładamy do blaszki z herbatnikami, masę wyrównujemy.

Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. Upieczony sernik studzimy.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.