czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ciasto cytrynowe z borówkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, puszyste i niezwykle aromatyczne. Do tego ma piękny, jesienny - żółty kolor.

Ciasto cytrynowe z borówkami

Składniki:

Ciasto cytrynowe z borówkami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe z borówkami
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać.

Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 26cm x 11cm.

Piec około 50-60 minut w temp. 170st. Ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.

Tagi:

borówka