Sposób przygotowania:
Ucierane z borówkami
Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier oraz kilka kropli aromatu waniliowego. Całość dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach miksera, aż uzyskamy pulchną masę jajeczną. Powoli wlewamy olej i nadal miksujemy.
Następnie do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie całość miksujemy, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Dno i boki tortownicy smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wylewamy nasze ciasto.
Na wierzch wysypujemy opłukane i osuszone borówki.Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na 35-40 minut.
Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy w nim ciasto do ostygnięcia.Przed podaniem ciasto możemy oprószyć cukrem pudrem.
Następnie do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie całość miksujemy, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Dno i boki tortownicy smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wylewamy nasze ciasto.
Na wierzch wysypujemy opłukane i osuszone borówki.Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na 35-40 minut.
Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy w nim ciasto do ostygnięcia.Przed podaniem ciasto możemy oprószyć cukrem pudrem.