Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe z galaretką
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.Wszystko delikatnie połączyć.Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić. Masa cytrynowa: Cytrynę przeciąć na pół i wycisnąć sok.Do garnuszka wlać 1,5 szklanki wody ,cukier i sok z cytryny.Zagotować.Do 1 szklanki wody wsypać dwa budynie wymieszać.Gdy woda z cukrem i sokiem zagotuje się przelać rozrobiony budyń.Mieszać aż zgęstnieje.Ostudzić.Margarynę zmiksować z cukrem pudrem,dodając powoli ostudzoną masę cytrynową. Na biszkopt wyłożyć masę cytrynową a następnie ułożyć herbatniki.Wstawić do lodówki.Galaretkę rozrobić według przepisu na opakowaniu..Delicje pokroić na mniejsze części,Mandarynki obrać i pokroić na połówki.Ułożyć na herbatnikach.Przelać tężejącą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki do zastygnięcia.