mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

ciasto czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowite ciasto o intensywnym ciemnym kolorze, doskonałe na święta lub niedzielny podwieczorek

ciasto czekoladowe

Składniki:

ciasto czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

ciasto czekoladowe
W kąpieli wodnej rozpuścić masło i czekoladę (gorzką),potem wystudzić, a w innym naczyniu jajka z cukrem ubić do białości,nadal miksując dodawać mąkę i proszek do pieczenia oraz już ostudzoną czekoladę.Pod koniec dodać także sparzone rodzynki i orzechy. Rozgrzać piekarnik na 200 stopni. Ciasto wylać do podłużnej formy wyłożonej pergaminem.,wyrównać. Piec około 20 minut (200 stopni).
Białą czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Posypać nią jeszcze gorące ciasto. Kroić po wystudzeniu.